14 Nisan 2013 Pazar

Kendimizi bulduğumuz yerler

Değişikliğe Devam edelim arada böyle şeyler yazmak gerek değil mi?

Şimdi Bir önceki yayınım da ki Osmanlı Tokat'ı dizisinde ki gibi bir dizi yada film bizi nereye kadar sürükler? Düşündüm gerçekten çok farklı bir sonuca vardım. Duygusal bir insanım bunu daha önce de belirtmiştim fakat dizi yada film izlerken o kadar farklı yerlere sürükleniyorum ki o anı yaşıyormuş gibi oluyorum. Bu da yetmezmiş gibi birde ben olsam nasıl yapardım diye düşünmeye başlıyorum. Her yapıt zaten bunu amaçlayarak işe koyuluyor belki ama bende umduklarından fazlası oluyor. 

Mesela; Ezel dizisi benim Türk dizileri arasında gösterebileceğim yapıtlardan biri; burada karakter; izleyenler bilir geçmiş zamanda başına atılan bir iftiranın intikamını almaya çalışmakta Fakat iftirayı atan sevdiklerine o kadar bağlanmış ki acı çekerken bile sevmekten vazgeçmemekte ama ne yapacağını ve nasıl olacağını planlı bir şekilde tasarlayan karakter önce neden yaptıklarını öğrenmek istemekte ve başka bir kişilikte aralarına sızmakta. Böylece uzun bir süre onları o halde tanıyıp aradaki farka göre ne çeşit ceza keseceğini planlamakta. 

Ben olsam karakterimizin yerinde kendimi çok farklı bir döngüde bulurdum. Neden mi? Ben o kadar beklemezdim mesela hemen cezalarını keserdim canım yanmış ve söndürmek için zaman kazanmak yerine acımı dindirmek daha iyi gelirdi. Nedenini daha bulamadım ama sanki ben orada karaktermiş gibi diziyi oynadım içindeymiş gibi gerçekten oluyormuş gibi ciddiyim bu söylediğimde.

Sadece bu dizide değil az önce Osmanlı Tokadının ilk bölümünü izledim ve çoğu kez kendimi en duygusal halde buldum. Neden mi? izleyin görün derim Komedi olarak ve trajikomik bir maceranın ortasında kalmış kahramanlar fatihin türbesinde buldukları zaman kendilerini işte o sahne beni benden aldı oyuncular kurguyu çok başarılı aktarmışlar Tebrik ederim 


Esas Mevzuya gelecek olursak sizden istediğim şu; 
Kendinizi içinde hissettiğiniz dizi film yada karakter hangileri ve gerçekten siz o karakterin yaptığını yapar mı idiniz?  Teşekkürler

Osmanlı Tokat'ı TRT 'nin Yeni Dizisi

TRT her zaman ki gibi yine güzel yapıtlarla karşımızda...

Osmanlı Tokat'ı İlk bölümü yayınlandı ve güzel bir kadronun yanı sıra değişik bir hikayesi de mevcut Konstantinepol'ün Fethi sırasında İki yeniçerinin; Sancak dikme tartışması ile cereyan eden dizi, ilerleyen dakikalarda Ak Şemsettin tarafından Fethin 590 yıl sonrasına yani 2013 yılına gönderilmeleri ile canlanıyor.
Komedi, Aşk, Entrika, Bilim kurgu ile hafif bir şekilde kurgulanmış dizi bizi değişik olaylara götüreceğe benziyor. Umarım bozulmadan güzel bir şekilde devam eder ve bize çok farklı bir izleme zevki sunar. İlerleyen bölümleri dört gözle bekliyorum.

İyi SEYİRLER...